Търговският регистър за втори път отказа да впише апорта на варненските

...
Търговският регистър за втори път отказа да впише апорта на варненските
Коментари Харесай

Търговският регистър отново отказа да впише варненските акции в Пълдин туринвест

Търговският указател за повторно отхвърли да впише апорта на варненските акции в " Пълдин Туринвест ".

Първият отвод на Търговския указател бе през януари, тази година.

Една от аргументите за сегашният отвод е,  че оценката от движимостите лица на варненските акции е от 2001 година и е неактуална.

" Възможно е при непроменени пазарни условия за дадения тип актив, както и при липса на физически промени в оценения обект, оценката да е с пазарна адекватност до 6 месеца ", написа в претекстовете на отхвърли.

Отказът може да се апелира в 7 дневен период от връчването му пред Окръжен съд - Пловдив посредством Агенция по вписванията. 

Ако варненските акции бъдат вписани в " Пълдин Туринвест ", то сдружението, следено от Георги Гергов ще придобие 79 % от акциите на Панаира в Пловдив. 

" Отваря се прозорец от време, в който хипотетичнно е допустимо Общински съвет Варна да одобри това решение, което внесохме с сътрудниците от Демократична България, за връщане акциите от Панаира на Държавата (Бойко Борисов може да не държи връзка с кмета, само че не се е отрекъл от ГЕРБ и своите общински съветници). Държавата също може да предприеме дейности – да си изиска акциите или в краен случай да се предложи на Варна изкупуването им ", написа във фейсбук по този мотив общинската съветничка от Демократична България Веселина Александрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР